Blog cercetare

Secțiune specială – proiectul Orizont 2020 „IMAJINE”

Vineri, 8 iunie 2018, a avut loc, în cadrul Conferinței Internaționale de Statistică Aplicată, secțiunea specială intitulată Territorial Inequalities in Europe and in Romania: Enriching the empirical knowledge base”, organizată sub auspiciile proiectului Orizont 2020 “Integrative Mechanisms for Addressing Spatial Justice and Territorial Inequalities in Europe” (IMAJINE), GA 72695.

Proiectul IMAJINE are 16 parteneri din 11 țări, cu Aberystwyth University, UK drept Lead Partner. Academia de Studii Economice din București este Project Partner 2, echipa ASE fiind coordonata de prof. dr. Daniela-Luminița Constantin, directorul Centrului de Cercetări pentru Prognoză Macroeconomică și Regională (PROMAR).

Invitatul special a fost domnul Nigel Bellingham, directorul British Council Romania. De asemenea, coordonatorul proiectului, prof.dr. Michael Woods de la Aberystwyth University a trimis participanților un mesaj în care, pe lângă referirile la obiectivele și semnificația proiectului, a menționat că "ne face plăcere și suntem mândri că Academia de Studii Economice din București este partener în proiect".

Programul secțiunii (http://dse.ase.ro/Media/Default/ICAS2018/SectiuneSpeciala.pdf) a cuprins 11 lucrări, elaborate și prezentate atât de membri ai echipei ASE a IMAJINE, cât și de alte cadre didactice, doctoranzi și cercetători din ASE și din afara ASE interesați de tema propusă spre dezbatere. 

Lucrările s-au bucurat de un real interes din partea participanților și au generat dezbateri fructuoase atât în planul abordărilor metodologice, cât și în cel al cercetărilor empirice, fiind creat un câmp fertil pentru dezvoltări ulterioare ale acestora.

IMAJINE