Blog cercetare

Portalul Study in Romania participă la EAIE Conference and Exhibition

 În perioada 12–15 septembrie 2017, reprezentanți ai mediului academic din România sunt prezenți la Sevilla la cea de-a 29-a ediție a Conferinței și Expoziției Anuale a Asociației Europene pentru Educație Internațională - EAIE (European Association for International Education).

Organizat în premieră sub egida Consiliului Național al Rectorilor din România, pavilionul Study in Romania este o inițiativă destinată internaționalizării învățământului superior românesc și este susținută prin portalul  www.studyinromania.gov.ro.

Sunt prezente 21 de universități românești, împreună cu reprezentanți ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Ministerului Educației Naționale, Agenției Naționale Erasmus, UEFISCDI, Ambasadei României în Regatul Spaniei, Federației Asociațiilor de Români din Europa, SUA și Canada (FADERE).

Considerată cea mai importantă întâlnire anuală a profesioniștilor din învățământul superior internațional, Conferința EAIE reprezintă o oportunitate de a dialoga și de a schimba experiențe cu cei peste 5000 de profesioniști din întreaga lume prezenți la eveniment. Pe întreaga perioadă de desfășurare a conferinței are loc și expoziția ce reunește peste 200 de expozanți din învățământul superior care își prezintă produsele și serviciile.

Platforma Study in Romania (SiR) promovează învățământul superior românesc la nivel global, contribuind la atragerea studenților naționali și internaționali în programe de studiu din oferta educațională a universităților românești. Informația din platformă este asigurată de universități, care au, astfel, oportunitatea de a utiliza un instrument de promovare facil, ce contribuie la internaționalizarea învățământului superior românesc.

SiR a fost dezvoltată în cadrul proiectului “Internationalizare, echitate şi management universitar pentru un învăţământ superior de calitate (IEMU)" implementat de UEFISCDI.

 

Mai multe detalii:

https://uefiscdi.ro/news-portalul-study-in-romania-la-eaie-conference-and-exhibition